Impotenta

Ce este impotenta sau disfunctia erectila
Relatia amoroasa la barbati poate fi afectata de probleme endocrine, vasculare, neuorologice sau psihiatrice. Disfunctia erectila este afectiunea care se manifesta prin incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie pentru o activitatea amoroasa satisfacatoare.

Printre simptomele care apar alaturi de aceste disfunctii erectile se numara: incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie, ejacularea precoce sau chiar imposibilitatea unei ejacularii.

In ceea ce privesete tipurile de disfunctii erectile, acestea sunt de trei feluri: usoara, moderata sau, in cel mai rau caz, severa. Dintre barbatii cu varste intre 40 si 70 de ani, peste jumatate din ei prezinta un anumit grad de impotenta (17% usoara, aproximativ 25% disfunctie moderata si circa 9% sufera de o disfunctie erectila severa).

Care sunt cauzele impotentei
La inceput sa credea ca motivul pentru care barbatii sufera de impotenta este unul psihologic, dar in zilele noastre se pune tot mai mult accentul pe legatura dintre impotenta si bolile sistematice sau tratamentul acestora.

In ceea ce priveste cauzele organice, acestea se pot imparti in:

- endocrine (hipercprolactinemie, insuficienta testiculara),
- afectiuni peniene (antecedente de priapism, boala Peyronie),
- medicamentoase (antidepresive, anticolinergice, antihipertensive),
- boli neurologice (diferite polineuropatii, afectiuni ale maduvii spinarii, prostatectome radicala)
- droguri (alcool, tutun, metadona, heroina)
- boli vasculare (ateroscleroza, afectiuni ale spatiilor sinusoide, ocluzie aortica)

Ce relatie exista intre varsta si impotenta
Afectiuni ca hipertensiunea arteriala, diabetul, ateroscleroza, dislipidemia isi pot pune amprenta de-a lungul timpul asupra vietii tale amoroase.

Circa doua treimi din barbatii in varsta de peste 60 de ani nu prezinta tulburari de libido, o treima dintre ei prezinta grade diferite de disfunctii erectile. Cu toate acestea cei mai multi dintre ei nu se prezinta la medic pentru a trata aceasta suferinta, deoarece o pun se seama procesului de imbatranire.

Pentru o viata amoroasa activa si dupa 60 de ani se pot administra cu rezultate foarte bune medicamente pentru tratarea disfunctiilor, dar se recomanda inceperea tratamentului cu o doza mai mica, deoarece la persoanele varstnice pot aparea mai des efecte secundare.

Tags:3 comentarii la “Impotenta”

  1. viorel says:

    ce tratamente imi puteti oferii pentru imbunatatirea erectiei? multumesc

  2. marinescu iulica says:

    va rog dati-mi si mie un sfat ce tratament sa iau? am doar 35 de ani si am probleme cu erectia va multumesc.

  3. ionel-mircea says:

    am 57 de ani si de mai bine de un an nu reusesc un contact sexual cu sotia, avand totusi erectie pe parcursul noptii; cand in schimb vreau si eu ca omul sa fac ceva , nu mai am erectie de nici un fel

Lasa un comentariu

WordPress Themes

©2009-2014 Tratamente naturiste, plante medicinale, diete si cure de slabire.
  
Design si gazduire: getButterfly.
Free WordPress Theme
freshlife WordPress Themes Theme Junkie