Gardnerella Vaginalis

Gardnerella Vaginalis reprezinta o bacterie anaeroba ce face parte, in mod normal, din flora bacteriana vaginala. Nefiind un mediu steril, vaginul prezinta o flora formata din 5 pana la 15 specii de bacterii diferite si este dominata, in general, de Lactobacillus Acidophilus insa aceasta nu este o regula general valabila, bacteria dominanta putand sa varieze in functie de etapele ciclului menstrual sau de ecosistemul vaginal propriu fiecarei femei.

In momentul in care flora bacteriana este modificata apar dezechilibre iar microorganismele potential patogene se vor dezvolta in exces. In aceste conditii este posibil sa apara o infectie determinata de unul dintre organismele potential patogene, Gardnerella Vaginalis.

In conditiile descrise mai sus, Gardnerella poate sa nu fie transmisa neaparat prin contact, ea putand sa se dezvolte atunci cand aciditatea vaginului scade ca urmare a practicarii irigatiilor vaginale in exces, a administrarii unor antibiotice, in cazul dezechilibrelor hormonale sau chiar a spermei care, avand un pH alcalin, afecteaza micromediul vaginal.

Daca infectia a fost transmisa prin contact, simptomele apar la 2-21 zile de la contactul neprotejat. De cele mai multe ori barbatii sunt asimptomatici, ei putand usor sa transmita infectia cu Gardnerella Vaginalis fara sa stie ca sunt purtatorii acestei bacterii.

Boala se manifesta prin inflamatia vaginului si aparitia unei secretii vaginale omogene, cu aspect lichid si miros fetid. La aparitia acestor simptome este necesara vizita la un medic iar diagnosticul va fi pus in baza unor teste de laborator. Daca femeia nu raspunde la tratament, acesta trebuie extins si in cazul partenerului.
Lasa un comentariu

Free WordPress Theme

©2009-2014 Tratamente naturiste, plante medicinale, diete si cure de slabire.
  
Design si gazduire: getButterfly.
Free WordPress Theme
freshlife WordPress Themes Theme Junkie