Ejacularea precoce

Ejacularea precoce descrie situatia in care barbatul ejaculeaza prea repede (uneori chiar inaintea oricarei stimulari directe). Uneori numai gindul la o situatie stimulanta poate determina ejacularea, alteori aceasta avand loc la scurt timp dupa penetrare (cazul cel mai frecvent)

Ejacularea precoce este probabil cea mai frecventa problema care afecteaza barbatii. Majoritatea barbatilor pot avea experienta unei ejaculari premature la un moment dat, dar problema apare atunci cand situatia se repeta in majoritatea situatiilor de natura amoroasa.

Ejacularea precoce poate aparea la orice varsta si in orice circumstanta, fiind totusi mai des intilnita la tineri, intr-o relatie destul de stransa cu noutatea experientei (partenera noua, situatie diferita, etc).

Primele studii aratau ca experientele amoroasa la varste foarte tinere au o mare importanta in conturarea unor obiceiuri legate de ejaculare. Astfel, locurile si circumstantele nepotrivite, des intilnite in activitatea amoroasa a tinerilor (bancheta din spate a masinii), frica de a fi surprinsi, nervozitatea initiala si graba dar si aventurile de o noapte ar avea un rol important in construirea unui tipar de ejaculare rapida (prematura) sau ejaculare precoce.

Sigur ca exista conditii medicale care pot interfera cu procesul ejaculator (diabet, suferinte ale prostatei, ateroscleroza), dar in marea majoritate a cazurilor ejacularea precoce este conditionata psihic, in special in cadrul unor disfunctii ale relatiei (parteneri solicitanti, lipsa de comunicare, neincrederea, asteptari nerealiste, aventurile, dorinta exagerata de a satisface partenera, etc). Eventualele remarci depreciative facute la momentul respective vor inrautatii si mai mult situatia.

Un prim pas spre rezolvarea problemei este discutia deschisa cu partenera (e important sa sti care sunt nevoile si dorintele sale).

Ejacularea precoce poate fi depasita, in cazul multora dintre barbati, prin metode de auto-ajutor(tehnica stop/start), dar unii pot avea nevoie de ajutorul unui specialist. Nu exista inca medicamente autorizate pentru tratamentul ejacularii premature.

Spray-urile pentru intirzierea ejacularii sunt de fapt anestezice care scad sensibilitatea la nivelul glandului, dar pot interfera cu recunoasterea ejacularii. In acelasi timp, ele pot produce o scadere a sensibilitatii vaginale a partenerei (prin transfer al anestezicului in corpul partenerei) reducind astfel senzatia de placere. De aceea este recomandat sa se foloseasca prezervativul daca un asemenea spray este folosit. Nu exista date certe care sa ateste ca ele functioneaza, dar nici ca nu functioneaza.

Terapia traditionala este singura in masura sa rezolve problema ejacularii precoce (chiar daca medicatia ar putea deveni o forma optionala de terapie), desi marea majoritate a cuplurilor considera a fi extrem de dificil sa etaleze o astfel de problema in fata unui specialist.
Lasa un comentariu

Free WordPress Themes

©2009-2014 Tratamente naturiste, plante medicinale, diete si cure de slabire.
  
Design si gazduire: getButterfly.
mugen 2d fighting games
freshlife WordPress Themes Theme Junkie